Jaroslav Rattay - Drakova věštírna výklad karet
         

        Výklad karet
        Jaroslav Rattay
     +420 608 977 858   jarda.rattay@seznam.cz
 

Anketa věštírny - jak často si necháte vykládat karty?
Ještě nikdy - 48.1%
Jednou - 3.7%
Podle potřeby - 29.6%
Jednou za rok - 3.7%
Několikrát do roka - 7.4%
Každý měsíc - 0%
Častěji - 7.4%

Příběhy

Vargo tarot a jeho svět

Vargo tarot - karta SlunceZvláštní věc, která se mi udála loni zjara. Tehdy poprvé mi kamarádka poslala odkaz na Vargo tarot. První reakce byla spíše záporná s tím, že pouze velká arkána je zajímavá a snad pár dalších karet. Prostě karty k výkladu nevhodné a na mně moc temné. Více o tom řeč nešla a vše téměř upadlo v zapomnění.. nicméně zhruba po měsíci se vše změnilo.

Výklad karet - karta Slunce

 

Vše změnil koncert XIII.Století, na který jsem vyrazil s partou přátel. Odpolední sraz v hospůdce, pár hodin skvělé zábavy u několika dvojek červeného. Večer naše mile naladěná bandička podivných postav vyrazila jemným deštíkem pražskými ulicemi k místu konání koncertu. Dále probíhalo vše v duchu dobré nálady, koupě nového cd, nalezení nejvhodnějšího místa přímo u pódia a navíc zatraceně blízko baru. Dvoječka  červeného k hovoru, jenž nám krátil chvilky čekání. Co vám budu povídat, hudba byla úchvatná, taneční kreace divoké. Prostě povedený koncert, na který člověk rád vzpomíná.

Doma ihned zaklokotala tepoučká voda, jež plnila vanu, do které jsem ulehl za zvuků nového cd XIII.Století. Ve vaně bylo blaze, náhle mi před očima začalo poskakovat divné cosi. Snad halucinace po absintu.. čmouha v podobě vlčích očí se změnila ve vlčí hlavu s upřeným pohledem. Probíhala mi hlavou podivná směsice tvarů, zvuků a dějů.. 

Výklad karet - karta 4 hole

Bledá dívka v náručí bílého anděla se v okamžiku výkřiku změnila v bílou zářící lunu. Pocit nutnosti sledovat onu zářící bělostnou kouli se dal přirovnat k fascinaci. Občas luna měnila tvar a jakoby z ní vystupovala tvář oné bledé dívky. Raději jsem dal vlahou sprchu a šel do peřin. Ve stavu kdy člověk usíná, ale ještě úplně nespí a malátně vnímá své okolí, došlo k dalším tajemným událostem. Náhle se zjevil tvor s křídly, velikostí mě zhruba o třetinu až polovinu převyšoval. Měl svalnaté tělo, ale nešla z něj hrůza. Cítil jsem klid a bezpečí. 

Ukázal mi cestu, rozvaliny kamenných měst, starodávných a plných podivných tvorů. Občas se jako ostrovy v mlze objevovaly trosky věží a starodávných měst... svět zničený a přesto plný podivného života jako ukázka místa, které vyhořelo, aby opět ožilo znovu. Vše zahalovala šedá pustá krajina pokrytá prachem. Další děj se rozplýval.. jen matně vzpomínám na podivný rozhovor s vládcem této pustiny, která měla i přes to všechno své kouzlo. Tu noc se otevřely vrátka a já získal přátele z jiného světa..

 

Právě tento zážitek mi ukázal, jak půvabný je Vargo tarot.. Není vůbec záporný, ba naopak! Od té doby ho mám při výkladu oblíbený a některé karty přímo miluju. Svět, který jsem zahlédl.. mohly to být trosky krásné říše zobrazené na těchto tarotových kartách?

Výklad karet - karta 6 pentaklu

Submit to Facebook

Komentáře  

 
0 #2 Marie 2012-06-07 06:57
Opravdu moc hezké,takové čisté plné energie :-)
 
 
+3 #1 Nefertiiti 2011-04-21 12:21
moc hezké :-)
 
Jste zde: Drakova věštírna Příběhy Vargo tarot a jeho svět